Om du är bilintresserad och har varit så under lång tid vill du förmodligen i möjligaste mån undvika att betala dyrt för olika bilreparationer. Med en väl utrustad verkstad kan du själv göra det mesta. I den här artikeln får du tips om vad du behöver för ett komplett utrustat garage.

Varför betala dyra pengar för att utföra olika typer av bilreparationer om du kan göra dem själv? Ett obligatoriskt inslag i varje garage som ägs av någon med ambitionen att inte åka till en bilverkstad i onödan är en domkraft, ett verktyg som är viktigt vid däckbyten, olika reparationer och dylikt. Men det behövs såklart fler verktyg för att uppsättningen ska vara komplett.

Du behöver hylsnycklar – massor av hylsnycklar

verktygEn komplett verktygssats är ett måste. Verktygssatser innehåller hylsnycklar och det är bra om du skaffar en sats med så brett storleksintervall som möjligt. Du vill inte stå där och meka i en motor och komma på att du inte kan utföra reparationen själv för att en mutter är en storlek mindre än den minsta hylsan du har tillgång till. Andra verktyg som kan vara bra att ha är till exempel en batteritestare, en verktygsvagn och en komplett uppsättning insexnycklar. Om du har tillgång till olika storlekar av alla verktyg finns det snart sagt inte någon typ av reparation eller underhåll som du inte kan göra själv. Om du har ett välutrustat garage är det dock fullt av saker som tjuvar kan tänkas vilja lägga sina vantar på.

Skydda dina verktyg

Tänk på att vissa typer av verktyg är eftertraktade. Samtidigt är det många garageägare som inte skyddar sina garage med samma iver som de skyddar sina hem. Inte så konstigt då att det är ganska vanligt med inbrott i garage, ibland lyckas tjuvarna komma åt verktyg för tiotusentals kronor. Installera ordentliga lås i dörrarna till garaget och om du har möjlighet, komplettera med ett inbrottslarm. Ytterligare ett bra tips är att du utrustar fasaden på garaget med rörelsedetektorer kopplade till lampor. Om det finns en sak som potentiella inbrottstjuvar verkligen hatar så är det att försöka göra inbrott i ett sammanhang där de riskerar att synas.