Du håller på med någon typ av motorsport och funderar på att sätta ihop ett framgångsrikt team. Underskatta inte betydelsen av matchande kläder för att skapa lagkänsla. Lär dig mer i den här artikeln.

Det är många bitar som ska falla på plats för att skapa ett framgångsrikt racingteam. Rätt kompetens, en skicklig förare och ett trevligt socialt klimat. Det är bara några av komponenterna i framgångsrika lag. Ett av de första stegen består dock i att skapa en logotyp som går att trycka upp på lagets matchande kläder. En bra start är en keps med tryck för att skapa lagkänsla.

Ett lag ska bära matchande kläder

teamOm du frågar Juju Noda vet hon en hel del om vad det innebär att vara med och starta nya racingteam. Hon har nämligen tävlat i olika motorsporter sedan barnsben och därför varit med i många lag redan 14 år gammal. Hennes ambition nu är att tävla i Formel 1, om hon lyckas blir hon den första kvinnan på 40 år som gör det. För att nå målen behöver hon skapa ett lag som agerar sammansvetsat. Att bära matchande kläder är en av komponenterna i att skapa ett lag som drar åt samma håll.

Viktigt för lagkänslan

Att en laguniform är viktig för att skapa teamkänsla är något som alla framgångsrika racerförare genom tiderna har känt till. Om du tittar på gamla filmer med exempelvis Michael Schumacher eller Ayrton Senna kommer du se att alla som ingår i teamen bär matchande kläder. Det är inte bara för teamkänslans skull, utan gör det också enklare för föraren att hitta rätt när det är dags för ett pitstop. När loppet väl är igång går det snabbt och då är det viktigt att kunna se var du ska köra. Laguniformen fungerar som en visuell signal.