Tröttnat på tråkiga vardagar? Anamma onsdagen som lillördag! Den här dagen kan du maxa vardagslyxen genom att unna dig något extra såsom en drink på stan med kollegorna eller varför inte njuta av stadens kulturliv med din käresta? Lillördag betyder olika för alla, och här är några av betydelserna.

Onsdag är dagen efter tisdag och dagen innan torsdag vilket gör att den hamnar i veckans mitt. Så varför inte fira detta ordentligt? Den efterlängtade helgen är bara någon dag bort. Förr hade till och med tjänstefolk ledigt på onsdagar, vilket gjorde den här dagen till en naturligt festlig dag samtidigt som herrskapet i huset var lediga först på lördagen. Är det då så märkligt att onsdagen redan tidigt kom att kännas vid som lillördag? Idag är inte onsdagar längre en ledig dag och inte heller är tjänstefolk och herrskap något vi ser speciellt ofta, men det är en dag då många går ut och äter mitt i veckan eller tar en afterwork för att lyxa till det. Vi har helt enkelt kommit att se onsdagen som en försmak på vad som komma skall, ett minifirande när veckan börjar lida mot sitt slut och en stundande helg.

Lillördag kan betyda olika för alla. Många behandlar sin onsdag som vilken veckodag som helst medan andra ser det som en dag att lyxa till det. Om du inte redan behandlar onsdagen som lillördag är det dags att börja nu! Vad finns det egentligen för aktiviteter att göra på en onsdag? 

Gå ut och ät middag

Det vanligaste att göra för att lyxa till det på en vardagskväll är att unna sig en middag ute på stan. Det behöver inte vara en middag för flera tusen kronor, utan det kan vara det enklaste alternativet såsom att gå till närmaste kvarterskrogen. Det är ett mysigt sätt att bryta av vardagen på och varför inte se det som kvalitétstid med sambon eller kompisen? 

En kulturell kväll

Är du kulturintresserad eller bara intresserad av att göra något utöver det vanliga mitt i veckan? Ta dig ut i din stad! Vi lovar att den har mycket att bjuda på, även om du kanske inte tror det. Varför inte besöka det lokala museet, gå på teater eller göra något så enkelt som att gå på bio? för dig som verkligen uppskattar kultur, och bor på en plats där det finns konserthus eller operahallar, gör rätt i att boka in en föreställning denna veckodag. Den här sortens nöjen är både billigare och trevligare att ta sig an en onsdag än vad det är en fredag eller på en lördag, testa får du se!

Spakväll för en

Du som är i behov av egentid och samtidigt vill lyxa till det bör unna dig en spakväll. Bege dig hemåt efter jobbet, laga en god middag och sen fokuserar bara på dig själv. Vad får dig att må bra? Lägg en ansiktsmask, ta ett varmt bad och gör en helkroppsskrubb. Din kropp kommer tacka dig och du kommer känna dig fräschare än någonsin efteråt. Om du känner dig riktigt lyxig, gå på spa och övernatta på hotellet. Om du har möjlighet att dessutom ta lite sovmorgon dagen efter spa:andet ska du definitivt unna dig det med! Få saker är så njutsamma som en vällagad hotellfrukost som du kan njuta av i lugn och ro innan vardagen kickar igång igen.