Att ha en stor tomt innebär att du behöver en hel del utrustning för att skötseln inte ska bli alltför tidskrävande. Motorsågar, gräsklippare och andra redskap. Det kan du läsa mer om i den här artikeln.

Om du har en stor tomt vet du att det ställer krav på utrustningen du använder för att ta hand om trädgården. De små vanliga redskapen som gäller för en normalstor trädgård räcker inte riktigt till. Hos Gardenstore.se kan du bland annat hitta kraftfulla snöslungor, ett redskap som kan vara till stor nytta om du har en stor tomt. Vilka fler stora trädgårdsredskap kan du ha användning för?

Bra trädgårdsredskap för dig med stor trädgård

Åkbar gräsklippare
Den åkbara gräsklipparen är nästintill ett måste för dig som har en stor tomt. Att vandra med en vanlig gräsklippare över en tomt med stora ytor låter sig inte göras, och små batteridrivna automatiska gräsklippare räcker inte till de heller. Med en åkbar gräsklippare tar ett jobb som skulle tagit flera timmar med en vanlig variant betydligt kortare tid. Var noggrann med att inte klippa för kort bara annars blir gräsmattan snart en ”mossmatta”.

Lövblåsare
När du har stora ytor och mycket lövträd räcker det inte till med en kratta. Vid en viss tidpunkt på året fylls trädgården dessutom snabbt med löv. Då är det dags att städa trädgården, löven gör ju nämligen mer nytta i komposten än genom att ligga och förmultna på gräsmattan.

Vedklyv och motorsåg
Om du har en stor tomt är chansen stor att du ibland behöver fälla träd, inte minst för att fylla på förrådet av ved inför vintern. För det behöver du både en kraftfull motorsåg och gärna en vedklyv. Med dem kan du få till den där vackra vedstapeln som både är praktisk och vacker att titta på.