Att besöka Göteborg är ett bra val. Det är perfekt att ta bilen dit. Då kan du och ditt sällskap även upptäcka andra delarna av västkusten på samma resa.

Göteborg som är Sveriges näst största stad är helt klart värd ett besök under sommarhalvåret. På västkusten kan du tillsammans med familjen uppleva allt från nöjesparken Liseberg till sälsafari. För att bilsemestern till Göteborg ska bli en succé är det viktigt med planering. Fundera och bestäm innan bilsemestern påbörjas vilka orter och sevärdheter som ska besökas. Det är även en bra idé att boka boende i god tid. Ett tips är att bo på hotell i Göteborg för att kunna slappna av och ha en riktigt härlig semester. Att bo på hotell i centrala Göteborg är perfekt. Då är det nära till en rad olika sevärdheter. När du väl är i Göteborg kan du parkera bilen på hotellet och sedan gå alternativt ta spårvagn eller buss.

”Ett besök i Göteborgs vackra skärgård är ett måste.” Läs mer här om vad du kan göra på semestern i Göteborg.

Sevärdheter i Göteborg

Göteborg har faktiskt nyligen varit med på en lista över världens bästa platser tillsammans med orter som Sydney och Las Vegas. Hisingsbron är en av anledningarna till att Göteborg hamnar på listan och därmed något som du inte får missa att se. Göteborgs stadsmuseum och naturhistoriska museet är två andra sevärdheter som är värda ett besök. Göteborgsoperan, Göteborgs skärgård och Liseberg är andra bra tips. När du är på bilsemester kan du och ditt sällskap passa på att stanna till i några närliggande städer som Varberg och Halmstad. Västkusten bjuder även på fantastiska fyrar och stränder som du inte får missa.