Som bilmekaniker kan du vara säker på att du får en fartfylld och spännande vardag. Bristen på arbetskraft inom yrket gör att du kommer ha fullt upp med allt från att byta lampor till att fylla på olja. Har du det minsta intresse av bilar så är definitivt ett jobb som bilmekaniker något för dig.

Börjar du tröttna på ditt nuvarande jobb så ska du definitivt fundera på att byta karriär och börja jobba som bilmekaniker. Branschen är i kris då det är stor brist på bilmekaniker i hela landet. Detta beror på att det är för få som utbildar sig. Ta chansen idag och hoppa på en snabb bilmekanikerutbildning så är du garanterad ett nytt spännande jobb när du är klar.

Vad gör du som bilmekaniker?

En bilmekanikers yrke blir aldrig tråkigt. Ta på dig en skyddande overall och bekväma arbetsskor och ner under bilen och mecka. Dock är inte mecka det enda du gör. Du får även vara social och jobba med härlig kundkontakt vilket gör ditt arbete varierande. Som bilmekaniker måste du vara en problemlösare och tycka om en utmaning. Det är inte alltid självklart vad det är för fel på bilen och då är det ditt jobb att ta reda på vad det är.

Avancerade bilar

bilmekanikerAtt jobba som bilmekaniker är inte riktigt som det vara förr i tiden. Idag är bilarna mycket mer avancerade och drivs till stor del av el. Detta innebär nya utmaningar och som bilmekaniker behöver du lära dig mycket mer finteknik och ellära än att byta skruvar. Vanliga fel nuförtiden är tekniska fel med instrumentpanel och liknande.

För den som vill ta det steget längre finns det faktiskt självkörande bilar. Varför kan man undra sig, är detta verkligen säkert? Faktum är att det oftast är en mänsklig faktor som ligger bakom de flesta bilolyckorna.

”Människan orsakar 90 procent av alla olyckor” Säger SvD

En självkörande bil är säkrare än att köra själv och kommer med största sannolikhet bli stort framöver. Detta kommer att ställa ännu högre krav på att du som bilmekaniker kan din teknik och har ett intresse av att följa med in i framtiden.