Är det dags att bygga ett nytt garage? Det kan vara klokt att direkt investera i att bygga ett så modernt garage som möjligt eftersom det höjer värdet på huset. Nu är det också ett bra tillfälle att lägga till alla de detaljer i garaget som du tidigare drömt om och de funktioner som du känt har fattats.

För att kunna använda alla de nya apparater som du behöver installera i ditt garage krävs det förstås el. Att dra en jordkabel med god kvalitet till garaget är en bra början. För alla VVS- och elarbeten i garaget är det nödvändigt att anlita seriösa hantverkare. Snickeriarbeten kan du dock ofta göra själv.

Planera ditt garage

För att vara säker på att ditt garage fyller dina behov är det bra att i förväg räkna ut hur mycket utrymme som behövs. Många kombinerar förråd och garage vilket är en del av den nya trenden att bygga ytsmart. Ett modernt garage kan också behöva en laddstation för elbilen, vilket en bostadsrättsförening i Stockholm tänkte på när de planerade för sina p-platser. De passade också på att installera en bergvärmeanläggning som var anpassad till smarta nät.

Garaget behöver förstås inte bara innehålla förråd. Helena Nord byggde ett extra hus på sin tomt som fick innehålla bastu, garage, badrum och kök. Genom att anlita en arkitekt kunde familjen få en ritning på huset som perfekt passade deras behov. Ett modernt garage har förstås också fokus på hållbarhet. Paret Gunilla och Pelle kombinerade moderna krav på ventilation och isolering med mer traditionella byggmetoder när de byggde nytt på sin tomt. Genom att använda sig av återvunnet material kunde de minska miljöavtrycket för sin nya byggnad. Mycket av materialet var naturligt, som sten, vass, tegel och lera vilket skapade en vacker byggnad som samtidigt var hälsosam att vistas i.