Elbilar har flera fördelar framför bränsledrivna bilar. Bland annat är de mer hållbara, säkra och ekonomiska. Med en laddbox går det lätt att ladda bilen hemma.

Funderar du på att skaffa ny bil? Då är elbil ett bra val både för dig och miljön. Tekniken har utvecklats sedan de första elbilarna kom ut, och numera är de det optimala bilvalet med många fördelar. Med elbil och laddbox hemma är du redo för många sköna och klimatsmarta bilturer.

Hur laddar jag elbilen?

Kanske föreställer du dig ett evigt körande från laddstolpe till laddstolpe? Med laddbox laddar du istället hemma. Väljer du Easee laddbox kan du dessutom välja laddningstid efter elpriset:

”Vi rekommenderar att du laddar på natt/tidig morgon för att få det bästa elpriset”, skriver Telge Energi.

Har du fler funderingar så läs mer här på Telge Energis hemsida om hur Easee laddbox gör elbilslivet enklare och billigare.

I en ny studie uppger svenskarna att ”laddångest” är största nackdelen med elbilar. Med en smart laddbox slipper du ångest. Laddar du på natten är den redo när du behöver den.

Priset och elförbrukningen, då?

En elbil är dyrare att köpa än en bränsledriven bil, men det betalar sig i längden, framförallt om du laddar med laddbox. Väljer du Easee laddbox ingår dessutom installation, vilket innebär att du har rätt till skatteavdrag för grön teknik.

Vissa är oroliga för att elbilar drar mycket el, men elbilar förbrukar endast 0,8 procent av Norges elnät , och detsamma lär gälla Sverige. Easee laddbox tillverkas i just Norge, och är anpassad för det nordiska klimatet.

Fler fördelar

Elbilar är numera Sveriges populäraste drivmedel och det är lätt att förstå varför. Elbilar är:

• Miljövänliga
• Ekonomiska
• Förbättrad vikt och körkapacitet
• Mindre brandfarliga
• Laddningen sköter sig själv med laddbox